sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Roald Dahl - Nahka ja muita novelleja

Keskiyön kirjasto 2007
Äänikone/Genesis ja katastrofi/Sotilas/Mies etelästä/Toivomus/Vuokraemäntä/William ja Mary/Lampaalla teurastettu/Tie taivaaseen/Nahka

"Mies rakentaa äänikoneen, jolla voi kuulla ihmiskorvalle muutoin kuulumattomia ääniä. Esimerkiksi ruusujen kurkuttoman, epäinhimillisen kirkaisun, kun niitä leikataan."

Nyt olen lukenut tietääkseni kaikki tähän mennessä ilmestyneet Keskiyön kirjaston kirjat. En yleensä lue novelleja, tuntuu jotenkin siltä, että ne loppuvat ennen kuin ehtii kunnolla päästä tarinaan sisälle. Tämä oli kuitenkin sen verran positiivinen yllätys, että uskallan ehkä jatkossakin tarttua novellikokoelmiin. Ja haluan myös lukea jonkin Roald Dahlin romaanin, koska kirjoitustyyli oli todella miellyttävä ja mukaansatempaava! Melkein kaikki novellit olivat kovastikin mieleeni, ja niiden lopussa sai sopivasti miettiä itse, että mitäs oikein tapahtuikaan.. Eniten minua kosketti varmaan Tie taivaaseen, samaistuin myöhästymispelkoiseen rouva Fosteriin. Sotilasta en oikein tajunnut, pitäisi ehkä lukea se uudestaan. Koska Nahka on otettu kokoelman nimeksi, niin odotin sen olevan vielä vaikuttavampi..ennakko-odotukset on harmittava asia. Tulee petyttyä ihan turhaan. Viihdyttävä ja mielenkiintoinen kokoelma!

1 kommentti:

  1. Mitä mieltä olit VIP-ihmisistä?

    mitä mieltä olit Kärpästen herrasta, ite luin sen Keskiyön kirjaston painoksena taannoin.. mä odotin siltä ehkä liikaa, siks se ei must ollu niin ahdistava, ku koko ajan odotin et joko ahdistaa.. niinpä se ei sitte ollukaa Niin ahdistava ku olin kuvitellu..

    VastaaPoista