tiistai 27. syyskuuta 2011

Stephen King - SE

IT 1986
Tammi 1991, kaksiosainen pokkaripainos
1035s.

Derry on herttainen, rauhallinen pikkukaupunki Mainessa. Mutta sen uumenissa asuu nimetön paha, SE, joka vainoaa lapsia, houkuttaa ja pelottaa, raatelee ja tappaa - ja palaa yhä uudelleen.
Häviäjät on pieni derryläisjengi, seitsemän lasta joita isommat kiusaavat. Mutta koettelemukset nostattavat heidän sisunsa, ja yhteisvoimin, pitkän ja verisen taistelun jälkeen, he onnistuvat kukistamaan hirviön, ajamaan sen pakosalle. He vannovat verivalan: jos SE vielä näyttäytyy, he eivät anna periksi ennen kuin se on tuhottu.

On kulunut 27 vuotta; Häviäjistä näyttää tulleen menestyjiä. Yhtenä yönä he kaikki saavat Derrystä viestin: SE on taas aloittanut tihutyönsä. Nyt heidän on lunastettava lupauksensa, lähdettävä taistelemaan elämästä ja kuolemasta itse pahuuden kanssa.

Onpas mahtipontinen takakansiteksti. Sain siis VIIMEINKIN tämän kirjan luettua! Olen aloittanut tätä varmasti ainakin kaksi kertaa, ja toisella kertaa pääsin aika pitkällekin. Nyt pääsin loppuun asti, ja voi kun en olisi halunnut kirjan loppuvan. Todella mukaansatempaava tarina ja mielenkiintoiset henkilöt. Suosikkia on vaikea nimetä, mutta pidin eniten ehkä Mikesta.

Teksti on tyypillistä Kingiä, ja suomennoskin on mielestäni oikein hyvä. 27 vuoden takaisista tapahtumista ja nykyhetkestä kerrotaan vuorotellen, ja mukana oli helppo pysyä. Tällaiset kirjat pistävät kyllä epäilemään Kingin mielenterveyttä, mistä ihmeestä hän keksii tällaisia juttuja?! Etenkin SEn lopullinen tuhoaminen. Huh huh..

Suosittelen Kingiä entuudestaan tunteville, muut pysykää kaukana kunnes olette tutustuneet kevyempiin teoksiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti